VALENTOVÁ, L. Izolace a stanovení struktur proteinů: hexamerin potemníka Tribolium Castaneum a TmpH fága phi812 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Plevka,, Pavel

Lucie Valentová pracovala na diplomové práci s vysokým nasazením. Rychle se naučila nové metody molekulárního klonování, purifikace proteinů a stavbu makro-molekulárních struktur. Pokusy prováděla pečlivě. Svoji práci samostatně plánovala a výsledky dokázala vyhodnotit. Určení struktury hexamerinu T. castaneum je vynikající výsledek. K práci nemám otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Řezáčová,, Pavlína

Diplomová práce vyniká odbornou kvalitou i formou zpracování. Bc. Lucie Valentová podrobně popsala metody a výsledky dostatečně dokumentovala řadou obrázků a tabulek. Své výsledky v diskusi přehledně shrnula, zhodnotila a načrtla i další směr výzkumu. Kvalita diplomové práce dle mého názoru odpovídá vysoké kvalitě vědeckého týmu a projektů školitelského pracoviště. Text je napsán anglicky a obsahuje minimum typografických a jen málo gramatických chyb, i když někdy je použití jazyka spíše hovorové než vědecké (např. popis tvaru krystalů v legendě obr. 37, či použití výrazu clear namísto pure při hodnocení čistoty vzorku, spherolites namisto spherulites, diffractometric measurements namísto diffraction measurements atd.). I přesto vysoce oceňuji snahu diplomatnky používat angličtinu, jistě to je dobrá průprava pro budoucí vědeckou kariéru. Z formálního hlediska je práce velice důkladně zpracovaná, za vyzdvižení stojí vysoká kvalita použitých obrázků. Předložená práce splňuje všechny požadavky kladené na diplomové práce. Proto doporučuji práci přijmout k obhajobě a navrhuji hodnocení výborně. K práci mám následující dotaz, či spíše námět pro diskusi:

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115833