BRONDA, S. Hluboké neuronové sítě pro prostředí superpočítače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Burget, Radim

I přes prvotní problémy lze říci, že student k práci přistupoval zopdpovědně. Díky vlastní iniciativě autor práce dostal k zajímavým architekturám hardware a měl možnost zkoušet různé konfigurace a sledovat, jaký mají reálný vliv na výkon při trénování hlubokých neuronových sítí. Jako hlavní přínos práce spatřuji, že se podařilo nalézt některé nesoulady ohledně deklarací výrobce a skutečnými naměřenými hodnotami. Práci bych vytknul jen skutečnost, že by si zasloužila být zpracována do větších detailů, přesto všechno ji jako celek hodnotím velmi pozitivně.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Kolařík, Martin

Student splnil zadání a otestoval vliv výpočetního hardware na výpočetní dobu a přesnost vybrané neuronové sítě. V praktické části student provedl několik časově náročných měření. V části kde student zkoumá vliv karet na přesnost výpočtu jsou výsledky naprosto nerelevantní v důsledku náhodné inicializace vah neuronové sítě. Teoretická část by mohla být zpracována lépe. Příkladem kapitola 1.3 uvádí pouze klasifikační sítě v oblasti hlubokého učení, věta "Nevýhodou hlboké učenia je značný výpočetný výkon." je evidentně formulována špatně, popis konvolučních sítí v kapitole 1.4 je zmatečný. Po formální stránce lze práci vytknout občasné překlepy a nadbytečné obrázky. Práci hodnotím známkou C - 78 bodů.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Otázky

eVSKP id 118170