POSPÍŠIL, O. Softwarově definované rádio pro technologii LoRaWAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Fujdiak, Radek

V rámci práce byla popsána podrobně technologie LoRaWAN z pohledu bezpečnosti i komunikace. V praktické části byl vytvořen funkční sniffer využívající fyzické i MAC vrstvy protokolu LoRaWAN. V rámci práce je uvedena chybná ukázka zaslání (str. 63-65), ale vše je zdokumentováno a popsáno. Nicméně i přes tento nedostatek (i vzhledem k praktickému předvedení práce), považuji zadání za splněné. V rámci aktivity student pravidelně konzultoval a pracoval průběžně. Bohužel se soustředil příliš na praktickou část, díky čemuž následné zaostává textová část. S literaturou je pracováno dostatečně (48 pramenů), i když mohlo být využíváno více odborné literatury. Práce obsahuje značnější míru překlepů i např. chybné vložení zadání „semestrální práce“, což sráží mírně kvalitu práce dolů. V neposlední řadě musím však také poznamenat, že se student účastnil soutěže EEICT nad rámec svých povinností. S přihlédnutím k výše uvedeným nedostatkům i kladným bodům práce hodnotím jako A/90.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Pokorný, Jiří

Zadání práce považuji za splněné. V teoretické části jsou rozebrány podstatné věci související s prací a jsou na velmi dobré technické úrovni. Praktická část práce je taktéž na vysoké technické úrovni a jsou zde popsány jasně a přesně postupy analýzy problému i jeho řešení. Textová část je doplněna velmi přehlednými diagramy a fotodokumentací. Po formální stránce splňuje práce veškeré náležitosti. Vytýkám pouze několik gramatických chyb a překlepů.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 118173