JELÍNEK, D. Generátor klientů pro Language Server Protocol [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Číka, Petr

Bc. Dominik Jelínek řešil diplomovou práci s maximální pečlivostí a vytvořil funkční generátor klientů LSP tak, jak bylo požadováno v zadání od společnosti Red Hat Czech s.r.o. Je velkým předpokladem, že výstupy práce budou dále prakticky využívány v komunitě zabývající se servery LSP. Text práce je na vynikající úrovni. Práci navrhuji hodnotit známkou A/100 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Burget, Radim

Cílem diplomové práce byl návrh nástroje pro ulehčení vytváření jazykových klientů LSP do různých vývojových prostředí pro rozdílné jazykové servery LSP a následná implementace navrženého nástroje. Součástí této práce je také samotné ověření funkčnosti generátoru. Práce je velmi aktuální staví na spolupráci společností Microsoft a RedHat zahájené v roce 2016. V práci oceňuji použití moderních technologií a principů, schopnost studenta zorientovat se v celé škále problémů a profesionální návrh celé práce. Práce staví na frameworku Yeoman (generování základů jazyků) a Apache Camel (integrace systémů). Po formální stránce nemám k práci žádnou připomínku.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 118204