KŘIVSKÝ, J. Využití chemirezistorů pro zlepšené snímání látek při analýze dechu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedlák, Petr

Student pracoval na úkolech po celý rok a dílčí výsledky konzuntoval téměř každý týden. Strávil nemálo času v testováním, programováním a měřením na ústavu fyziky. Seznámil se s problematikou chemirezistorů a analýzou dechu. Sestavil a vylepšil experimentální pracoviště se stávajícím vybavením a vybraným chemirezistorem na ÚFYZ. Stanovil koncentrace vybraných látek pro různé rychlosti průtok analytu skrz měřící plynovou komůrku s využitím manuálních průtokoměrů, probublávačky plynů a přesných vah. Na základě výše uvedených znalostí a sestaveného experimentálního pracoviště provedl měření střední složky napětí a napěťových fluktuací. Provedl analýzu spektrálních hustot fluktuací a navrh indikátory změny. Provedl detekci vybrané látky v dechu na vybraném testovacím vzorku. Lze tedy konstatovat, že splnil zadání práce. Mimo zadání navrhl měřící obvod měření napěťových fluktuací a dále implementoval měření rychlosti průtoku na platformě Arduino včetně jednoduchého programu. Rozsah práce je v akceptovatelném rozsahu 54 stran + přílohy v pěkné grafické úpravě. Práce je napsána květnatou češtinou. Formální zpracování práce je na velmi dobré úrovni i přes některé malé neduhy (zpracování některých grafů).

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Majzner, Jiří

Zadání diplomové práce obsahovalo celkem 7 dílčích úkolů. Po přečtení práce konstatuji, že všechny jednotlivé body zadání byly diplomantem splněny. V práci je správně uváděno, jakým způsobem byly řešeny jednotlivé složitosti, na které autor narazil a také jsou zde korektně uváděny všechny omezení navrženého řešení. Samotný text diplomové práce je na očekávané úrovni, ale obsahuje části, které by bylo vhodnější formulovat lépe. Při odvození vztahu pro výpočet odporu došlo ke změně v označení veličiny, což také nepřispívá k orientaci v práci. Jinak je text v pořádku a pro ujasnění pokládám 3 otázky.

Navrhovaná známka
C
Body
79

Otázky

eVSKP id 118372