HARTMANN, L. Rozhraní mezi LCD maticovým a grafickým displejem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Götthans, Tomáš

Student v předložené práci navrhnul řešení pro náhradu alfanumerických displejů s řadičem HD4470 pomocí grafických displejů. Nahrazovány jsou alfanumerické displeje s rozlišením 2x20, 4x20 a 4x40 znaků. Použité grafické displeje mají rozlišení 192x32, 128x64 a 240x64 bodů. Pro každý displej byla navržena samostatná DPS, která je umístěna pod displejem. V rámci práce byly sestaveny prototypy, které byly oživeny. Struktura práce je logická. I když je práce po obsahové stránce poměrně strohá, věřím, že technicky je na dobré úrovni – jak přiložená schémata, návrhy PCB, tak přiložené zdrojové kódy. Student v práci prokázal dobré znalosti, proto práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Svoboda, Roman

Student Lukáš Hartmann dostal za úkol vyřešit náhradu používaných alfanumerických displejů v systému APD (automatika pásových dopravníků). Pro náhradu displejů s rozlišením 2x20 znaků zvolil grafický displej 192x32 bodů. Pro displej s rozlišením 4x20 znaků zvolil displej s rozlišením 128x64 bodů, poslední displej má rozlišení 240x64 bodů pro náhradu alfanumerického displej s rozlišením 4x40 znaků. Navržené displeje lze ovládat pomocí paralelního rozhraní jako u alfanumerických displejů s řadičem HD44780. Tyto displeje lze jednoduše zaměnit. Dále lze navržené displeje ovládat pomocí rozhraní SPI. Pomocí rozhraní UART se nastaví jazyková sada k zobrazení na displeji. Po vzájemné dohodě jsou implementovány dvě jazykové sady (vietnamština a arabština). Student navrhl schéma zapojení, které jsme odsouhlasili a které odpovídá našim požadavkům. Dále samostatně navrhl konstrukční řešení, plošné spoje a vyrobil funkční vzorky a naprogramoval je. Požadavky student splnil v plném rozsahu, k technickému řešení problematiky přistupoval iniciativně a samostatně. Jeho práce bude využitelná v našich řídících a ovládacích systémech.

Navrhovaná známka
A
Body
92

eVSKP id 118444