BORŮVKOVÁ, P. Dopad změny metody konsolidace na ekonomickou situaci koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Studentka aktivně využívala konzultace s vedoucí diplomové práce, byla proaktivní, svědomitě přistupovala k vypracování závěrečné práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem diplomové práce je, na základě identifikované nutnosti změny metody konsolidace podnikových dat vybraného koncernu, vytvořit novou konsolidovanou účetní závěrku a zhodnotit vliv změnu metody konsolidace na ekonomickou situaci koncernu. Formulovaný cíl diplomové práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Studentka správně zvolila metodu konsolidace nutnou pro zpracování konsolidované účetní závěrky.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Studentka posuzuje zjištěné výsledky v širších souvislostech , interpretaci zhodnocení považuji za velmi dobrou.
Praktická využitelnost výsledků B Diplomovou práci je zcela jistě možno využít jako podklad pro zamýšlené prodeje podílů konsolidujících subjektů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Předložená diplomová práce naplňuje požadavky na tento typ závěrečné práce, jak z hlediska formálních náležitostí, tak odborné úrovně. Text diplomové práce je logicky uspořádán, od nejširší problematiky k dané, zkoumané. Literární rešerše obsažená v teoretické části práce poskytuje dostatečný teoretický základ pro správné vypracování praktické a návrhové části diplomové práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka čerpá z celkem 16 odborných publikací, monografií a odborných periodik, včetně zahraničních odborných textů. Citováno je, z formálního hlediska, správně.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Blanka, Langrová

Zpracování konsolidované účetní závěrky studentka provedla s erudicí. Dostatečně a srozumitelně popsala postup nutný pro její zpracování.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115759