ZAHRADNÍK, M. Založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o výbornou diplomovou práci s minimem věcných i formálních chyb. Závěry práce jsou s velkou pravděpodobností uplatnitelné v praxi. Pro obhajobu nestanovuji dodatečné otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle diplomové práce jsou exaktně v práci vyjádřeny. Po prostudování práce mohu konstatovat, že autor cíle práce splnil.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení je správný. Metody použité v práci jsou adekvátní těmto druhům prací.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autor prokázal schopnost inženýrského přístupu k řešení složitějších problémů. Prokázal též schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Převážná většina závěrů v práci je uplatnitelná v praxi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Uspořádání práce je logické. Práce je po formální stránce nadstandardní. Použitá metodologie je správná. Jazykově je práce v pořádku.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B V práci chybí větší zastoupení anglických článků z plnotextovch databází. Literární zdroje v závěru práce jsou z tématu práce a jsou v textu správně citovány.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Řezníček, Michal

Autor práce si klade velmi vysoký cíl popsat založení a rozvoj úzce specializovaného gastronomického podniku v širším centru města Brna. Teoretická část jeho práce se inspiruje poměrně dostatečným počtem literárních zdrojů, přičemž jasně a srozumitelně zpracovává teoretické založení výše uvedeného podniku. Praktická část je rovněž velmi kvalitně zpracována. Velmi oceňuji zvláště dotazníkovou akci, která může velmi dobře posloužit pro výchozí marketingový, obchodní a finanční plán. Rezervy v této práci spatřuji ve velmi optimistickém náhledu při řešení otázky lidských zdrojů včetně jejich odbornosti a celkových finančních nákladů na ně. Přesto věřím, že založení a následný provoz specializovaného gastronomického podniku je reálné. Závěrečnou práci hodnotím jako celek výborně. Cíle uvedené v úvodu práce proto považuji za splněné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115902