KUTHANOVÁ, D. Štíhlá výroba a její implementace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla konzultována po oba semestry závěrečného ročníku magisterského vysokoškolského studia. Konzultace vykazovaly zájem o řešenou problematiku, což dokumentu preciznost zpracování i grafické přílohy pro názornost a rychlou orientaci při možné realizaci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Hlavní cíl práce i podrobně zpracované kroky ke splnění a naplnění požadavků k odstranění materiálových prvků ve vybraném provozu byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup zpracování vyšel z teoretických východisek tvorby layoutu, byl také využit v analytické části a tím rozšířuje návrhovou část, vhodně předloženou grafickým zpracováním.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Na základě vlastního přístupu k získání dat pro návrh nového řešení materiálových prvků a tím i toků jasně dokazují pochopení podmínek provozu a tím i návrhům k možné realizaci v praxi.
Praktická využitelnost výsledků B Předložené závěry návrhu se mohou stát dobrou základnou pro rozhodování TOP managementu io změnách v provozních podmínkám vzhledem k výrobnímu portfoliu i materiálovým tokům.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální náležitosti, grafická úprava i snaha po detailním zpracování je vyváženo také výstižnou terminologickou a jazykovou kulturou.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce je zpracována na základě studia cca 30 literárními zdroji a to knižními, internetovými i podnikovými. Práce pracuje na základě znalostí o ochraně duševního vlastmnictví i zákona o citacích.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Novotná,, Karin

Autorka diplomové práce plně využila svých znalostí a zkušeností získaných praxí ve společnosti. Cíle stanovené v diplomové práci byli naplněny, i když s termínem "implementace" obsaženém v názvu jsem očekávala realizaci projektu štíhlé výroby s konkrétními výsledky. Teoretická část práce je přehledně zpracována, použitý jazyk plně odpovídá znalostem autorky a předpokládá určitou čtenářovu znalost problematiky štíhlé výroby. V analytické části se prolíná představení společnosti a její lean struktury již s konkrétní analýzou a návrhy řešení, text postupně ztrácí strukturu a chybí představení konkrétního záměru. Zpracování výsledků i použité ilustrace by mohly být lépe vypracovány. Navrhovaná řešení jsou praktická a plně odráží potřeby analyzovaného střediska. Komunikace a cílená presentace je velice podstatná část při budování lean kultury, a proto by hodnocení řešení mělo zahrnovat i předpokládaný vliv na sledované metriky střediska.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 116111