VENCEL, J. Aplikace pro správu databáze plaveckého oddílu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Dydowicz, Petr

Cílem práce bylo vytvořit desktopovou aplikaci pro správu databáze plaveckého oddílu ASK Blansko, která by umožňovala hlavnímu trenérovi evidovat závody, styly, plavce a jejich výkony. V analytické části autor popisuje způsob registrace výsledků do databáze v současnosti. Podrobně popisuje centrální způsob evidence, v další části se zabývá konkurenčními aplikacemi, které jsou dostupné na trhu. Prostřednictvím E-R diagramu představuje současný způsob evidence výsledků. Na konci kapitoly provádí analýzu prostřednictvím metody SWOT a představuje požadavky na funkcionalitu aplikace. V návrhové části autor představuje konceptuální návrh aplikace, a to jak z pohledu funkčního, tak datového modelování. Na závěr provádí ekonomické zhodnocení včetně představení přínosu. Práce je bez zjevných obsahových, či formálních chyb.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Neuwirth, Bernard

Diplomová práce se zaměřuje na návrh, tvorbu a implementaci aplikace pro správu databáze plaveckého oddílu ASK Blansko. V rámci analýzy současného stavu autor zkoumá stav procesů v oddíle a srovnává je s aktuálními možnostmi jejich řešení. Hlavní důraz v návrhové části byl kladen na praktickou aplikaci, což představuje i největší přínos práce. Mohu konstatovat, že práce je zpracována na velmi dobré úrovni a vytyčené cíle práce byly splněny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 118399