MAŽÁROVÁ, S. Marketingový výzkum spokojenosti zákazníků v Hemingway baru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Práce po obsahové i formální stránce naplňuje základní požadavky. Lze ji vyčíst plytkost v oblasti toeretické, autorka navyužila úplně potenciál, který nabízí současné poznatky v oblasti měření spokojenosti zákazníků. Není úplně jasné v praktické části, který model spokojenosti zákazníků využila. Analytická část je spíše popisná, chybí hlubší kritické stanovisko autorky a následné využití pro praktickou část - naplanování, provedení a vyhodnocení výzkumu spokojenosti zákazníků. Ekonomické zhodnocení je velice stručné, bez podrobné kalkulace nákladů. Lze ale konstatovat, ze cíl práce byl splněn, i přes tyto připomínky. 1. Můžete vysvětlit, proč jste se zabývala pouze zkráceným marketingovým mixem 4P, a ne 7P? 2. Které z návrhů bude společnost implementovat, a proč?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | Stanovené cíle byly naplněny. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | Metody a postup řešení je vyhovující, není zde žádná přidaná hodnota ze strany autorky. Využívá pouze jednoduché standardní přístupy. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | D | Informace a dosažené výsledky jsou podrobené analýze, nicméně kritický přístup autorky zůstal spíše na úrovni popisné. Lze konstatovat snahu o zhodnocení a formulaci řešení. Analýza vnitřního prostředí je zaměřená na 7S a 4P. Vzhledem k tomu, že oblasti podnikání jsou služby, tak mi zde chybí širší marketingový mix (7P). | |
Praktická využitelnost výsledků | C | Práce má potenciál rpo praktické využití. Návrhy směřují do zlepšení služeb, které jsou zaměřené na zvýšení spokojenosti zákazníků. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | Uspořádání, struktura práce i jazyková úrověň splňují standard v této oblasti. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B | Práce s informačními zdroji i citace naplňují standardy. |
Diplomová práce předkládá návrhy vychízející z provedených analýz a marketingového výzkumu spokojenosti zákazníků Hemingway baru. Autorka se snažila využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Návrhová část obsahuje praktické návrhy využitelné v tomto baru, které ale mohly být detailněji zpracované. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | Cíl práce byl splněn, i když mám určité výhrady, viz níže. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | D | Studentka se snažila použít vhodné metody ke zpracováné tématu práce, nicméně mám několik výhrad: teoretická část - neobsahuje popis analýz, které byly použity v analytické části (např. anal. STEP či 7S), analytická část - stručná analýza zákazníků a chybí shrnutí SWOT analýzy, která by měla být zařazena až za výzkumem.V obou částech chybí využití rozšířeného marketingového mixu 7P, protože se jedné o službu. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | Studentka je schopna zjištěné závěry prezentovat, nicméně v mnoha ohledech mohla být detailnější a komplexnější. | |
Praktická využitelnost výsledků | D | Studentka navrhla návrhy vycházející z provedených analýz a marketingového výzkumu. Nicméně návrhy mohly být konkrétnější v oblasti realizace a časového přehledu a rovněž chybí detailnější vyjádření přínosů práce. | |
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | C | Práce s informačními zdroji ne vždy splňuje směrnici. |
eVSKP id 119897