MUSIL, P. Implementace informačního systému společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Klusák, Aleš

Celkově velice dobrá práce, zpracovaná s hlubokou znalostí problematiky. Otázka: Jak je (bude) řešeno zabezpečení systému?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Cechmeister, Bohuslav

Diplomovou práci, kterou jsem měl možnost zhodnotit a posoudit, považuji za velice zdařilou. Práce odpovídá současným trendům ve výběru a zavádění informačních systémů. Popisuje výběr a zavedení komplexního řešení pro danou společnost. Součástí práce je popis výhod při zavádění komplexního systému, tak také po praktické stránce poukazuje na rizika, jež s sebou nese právě komplexnost takto implementované aplikace. V první části diplomové práce dokumentuje autor schopnost porozumět teorii, názvosloví a ustáleným zvyklostem pro danou oblast informačních systémů. Vše je zde popsáno vhodně. Ve druhé části opět správně zvolenou formou skloubil oblast teoretickou s analýzou a vyhodnocením konkrétní situace a stavu, proč se daná společnost rozhodla pro zásadní změnu ve své organizaci a to formou kompletní výměny informačního systému. I tato část je zvolena správně. Třetí závěrečná část potom vystihuje provedené realizační kroky a detailně popisuje jednotlivé oblasti a procesy řešení - autor přímo z praxe poukazuje na to, že porozuměl a dokáže zhodnotit konkrétní problematiku v oblasti komplexní implementace informačního systému.V této části autor správně poukazuje i na ekonomickou stránku a řeší otázku ekonomické efektu dané realizace. I tato část je popsána správně. Práci doporučuji k obhajobě. Celkové hodnocení diplomové práce odpovídá tomu, že autor jak po teoretické stránce, tak i prakticky dané problematice porozuměl. Posuzovaná diplomová práce a závěrečné hodnocení je z mé strany je "B".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 119918