ŠAŠINKOVÁ, D. Analýza vybraných vlastností vodorovného dopravního značení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Tokař, Stanislav

Předložená práce splňuje zadání a obecné požadavky na diplomovou práci magisterského studia. Studentka prokázala dostatek schopností, že může samostatně řešit a písemně prezentovat zadaný inženýrský problém na velmi vysoké úrovni. Přístup studentky k vypracování byl příkladný a práci se věnovala dlouhodobě. Během zpracování práce studentka mnohokrát konzultovala s vedoucím a rady účinně zapracovala do své práce, která je zejména, co se týká rozsahu zpracovaných měření nadstandardní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A V práci jsou postupně naplněny všechny cíle. Práce je zejména rozsahem provedených měření velmi obsáhlá. Práce svým obsahem splňuje požadavky na VŠKP tohoto typu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A V teoretické části se studentka zabývala popisem jednotlivých typů vodorovného dopravního značení včetně popisu jejich zkoušení dle příslušné normy. Dále se v teoretické části zabývala popisem adheze, tření a jejich rozdílem. Teoretická část dává ucelený přehled o daném téma.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A V úvodu praktické části diplomantka pojednává o měřících přístrojích a metodách použitých při vlastním měření. Diplomantka provedla dvě sady měření s určitým odstupem času, aby mohla porovnat případnou změnu v důsledku opotřebení VDZ. Měření byla provedena na zkušebních vzorcích a na vybraných úsecích v městě Brně. Následně všechny měření vyhodnotila a provedla porovnání jednotlivých typů VDZ.
Odborná úroveň diplomové práce A Diplomová práce je vypracována na velmi vysoké odborné úrovni, kdy je zřejmé, že diplomantka se danou problematikou zabývá dlouhodobě nad rámec svého studia. Jinou oblastí problematiky VDZ se zabývala již ve své bakalářské práci.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce přináší mnoho poznatků pro možné praktické využití. Problematikou jednotlivých vlastností VDZ se z pohledu řešení DN doposud nikdo nezabýval. Na tuto práci lze dále navázat provedením dalších měření, které umožní zpřesnit vzájemný vztah mezi jednotlivými zvolenými metodami, pro možnosti následného praktického využití.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Práce s literaturou tedy citace a přehled literatury je v souladu s danou normou.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Práce je uspořádaná přehledně, jazyková úroveň je velmi dobrá, pouze některé tabulky jsou z důvodu velkého obsahu hůře čitelné.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Jůza, Petr

Předloženou diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení A
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 113365