PALKOVSKÁ, K. Aronie jako surovina pro kosmetickou výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Studentka řešila poměrně aktuální problematiku v závislosti na požadavcích pprůmyslového partnera. Dobře zvládla metodiku experimentální práce, pracovala velice systematicky a maximálně zodpovědně v rámci svých možností, daných kombinovanou formou studia. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, v příslušné problematice se dobře zorientovala. Dokázala využít svých teoretických znalostí, získaných v průběhu dosavadního studia na FCH VUT, a tyto vhodně kombinovala s poznatky z původní vědecké literatury i aktuálních legislativních norem.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Práce Kateřiny Pavlovské se zabývá přípravou extraktů z plodů a listů aronie a následným využitím získaného extraktu v kosmetické výrobě. Teoretická část práce se dostatečně věnuje řešené problematice. Experimentální část práce je dobře zpracována, popisuje optimalizaci připraveného macerátu a jsou zde stanoveny některé chemické a fyzikální vlastnosti pro účely vytvoření bezpečnostního listu a produktové specifikace. Kapitola výsledky a diskuse obsahuje naměřená data, diskuse je podložená výsledky uvedenými v přehledných tabulkách a dále je rozvíjí. Závěr práce shrnuje hlavní dosažené výsledky. Seznam použité literatury s 39 citacemi je dostačující, literatura je správně citována. Celkově práce obsahuje jen málo nepřesností a chyb. Celkově předložená práce splňuje všechny požadavky na bakalářskou práci, proto ji doporučuji k obhajobě a hodnotím ji souhrnnou známkou A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 115668