PALKOVSKÁ, K. Aronie jako surovina pro kosmetickou výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Zemanová, Jana

Studentka řešila poměrně aktuální problematiku v závislosti na požadavcích pprůmyslového partnera. Dobře zvládla metodiku experimentální práce, pracovala velice systematicky a maximálně zodpovědně v rámci svých možností, daných kombinovanou formou studia. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, v příslušné problematice se dobře zorientovala. Dokázala využít svých teoretických znalostí, získaných v průběhu dosavadního studia na FCH VUT, a tyto vhodně kombinovala s poznatky z původní vědecké literatury i aktuálních legislativních norem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sýkora, Michal

Práce Kateřiny Pavlovské se zabývá přípravou extraktů z plodů a listů aronie a následným využitím získaného extraktu v kosmetické výrobě. Teoretická část práce se dostatečně věnuje řešené problematice. Experimentální část práce je dobře zpracována, popisuje optimalizaci připraveného macerátu a jsou zde stanoveny některé chemické a fyzikální vlastnosti pro účely vytvoření bezpečnostního listu a produktové specifikace. Kapitola výsledky a diskuse obsahuje naměřená data, diskuse je podložená výsledky uvedenými v přehledných tabulkách a dále je rozvíjí. Závěr práce shrnuje hlavní dosažené výsledky. Seznam použité literatury s 39 citacemi je dostačující, literatura je správně citována. Celkově práce obsahuje jen málo nepřesností a chyb. Celkově předložená práce splňuje všechny požadavky na bakalářskou práci, proto ji doporučuji k obhajobě a hodnotím ji souhrnnou známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115668