KOVÁČOVÁ, S. Příprava vodivých drah bezproudovým pokovením tištěných prekurzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Dzik, Petr

Studentka provedla velmi rozsáhlou sérii časově náročných experimentů a mnoho etap optimalizací, při kterých získala velké množství cenných experimentálních dat. Nehledě na objektivní překážky v podobě problematické reprodukovatelnosti při syntéze paladiových nanočástic se podařilo práci dokončit v očekávaném rozsahu. Ke zpracování naměřených dat přistoupila velmi zodpovědně a systematicky, prokázala také schopnost samostatné orientace v řešeném tématu a efektivní dovednosti projektového řízení. Její experimentální práce významným způsobem přispěla ke splnění výzkumných úkolů řešených v Laboratoři fotochemie ÚFSCH. Poznatky zjištěné v průběhu práce otevírají nové možnosti oblasti materiálového tisku kovových vodivých drah.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Zita, Jiří

Předložená Bakalářská práce je napsána ve slovenštině, takže se mi těžko hodnotí úroveň jejího jazykového zpracování. V práci se dá najít pár překlepů, např. str. 13 odstavec 3 "materiály na báze Pd a Pd", atd. V seznamu zkratek je dvakrát uvedeno UV, naopak chybí zkratky jako pH a vysvětlení jednotek cP a mN.m-1. Práce je, nicméně napsána srozumitelně a její členění je logické. Autorka cituje dostatečné množství aktuálních zdrojů, včetně impaktovaných časopisů. Uvedená práce obsahuje na BP neobvyklé množství experimentální práce a výsledky jsou prezentovány na velmi dobré úrovni. Uvedené připomínky nijak nesnižují vědeckou kvalitu předložené práce, a proto ji doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení Výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 116373