KILIAN, D. Charakterizace meziproduktů a odpadních produktů vybraných kvasných výrob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci meziproduktů a odpadních produktů vybraných kvasných výrob. Celé řešení práce bylo významně ovlivněno přístupem studenta a zejména extrémní časovou tísní, během níž bylo třeba vyřešit zadané úkoly. Student přistupoval k řešení zadaného tématu sice aktivně a se zájmem, ale věnoval velmi málo času experimentální části i kvalitě zpracování výsledků. Práce má standardní rozsah a zadání bylo splněno. Téma však mohlo být rozpracováno do podstatně větší šíře a diskutováno v širších souvislostech. Student během práce aktivně využíval konzultace. Získané výsledky zpracoval student do standardní bakalářské práce, na jejíž finální podobě se rovněž výrazně projevil vliv časové tísně jak v rámci rozsahu experimentů, tak i při zpracování, interpretaci a diskusi výsledků a celkové formální úpravě textu. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "dobře (C)".
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | C | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Závěry práce a jejich formulace | C | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | D | ||
Splnění požadavků zadání | B | ||
Studium literatury a její zpracování | D | ||
Využití poznatků z literatury | D |
Bakalářská práce Davida Kiliana se zabývá charakterizací meziproduktů a odpadních produktů kvasných výrob. Práce je zpracována na 38 stranách včetně příloh. V teoretické části práce se autor zaměřuje především na použité vstupní suroviny, postup při přípravě kvasu a destilaci. Dále popisuje stanovované látky a použité metody. Pro vypracování této části práce autor čerpal z 22 nepříliš kvalitních literárních zdrojů psaných především v českém jazyce. V experimentální části práce pak autor provedl stanovení obsahu polyfenolů, flavonoidů, monosacharidů a ethanolu u pěti vzorků z různých stádií kvasného a destilačního procesu. Výsledky jsou prezentovány formou grafů a tabulek. Dosažené výsledky jsou stručně okomentovány a shrnuty do závěru, kde je provedena i diskuze s možností dalšího využití odpadních produktů z kvasných výrob. V práci se nachází řada stylistických a formálních nedostatků, celkově by si tedy práce zasloužila více pozornosti. Autor však splnil zadání své práce, proto doporučuji práci k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "D".
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | C | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | D | ||
Úroveň jazykového zpracování | E | ||
Využití literatury a její citace | E | ||
Závěry práce a jejich formulace | D | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | D |
eVSKP id 120481