KUTÍLEK, V. Tvorba procesního řízení zakázky ve vybrané profesi stavebnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Práce byla postupně diskutována a rychle ostraňovány připomínky i poznatky k dalšímu postupu řešení. Z rychlých reakcí vyplývala motivace pro řešenou oblast i zájem předložit realizovatelné závěry.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Hlavní cíl v oblasti stavebnictví byl sestaven s ohledem na zákaznické požadavky a spokojenost zákazníka se službami. Byl doplněn i dílčími cíli, které vedou jak k zákazníkovi, tak i poskytovateli vybraných stavebnícjh procesů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup řešení vyšel z teoretických přístupů a metod v oblasti stavebnictví a specifických činností a to jak z hlediska projekčních prací, tak i zabezpečení materiálových toků pro zakázku.Uvedené metody byly použity při tvorně analytické části hodnocení současného stavu podnikatelských procesů, tak i postavení zpracovatele zakázek. Návrhová část odstraňovala nedostatky v informačních tocích zakázek.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Návrhy řešení se zaměřovaly především na zajištění spokojenosti zákazníka s poskytovanými činnostmi zakázky a to jak při nabídkovém řízení, tak i při tvorbě objednávky a jejim převzetím zadavatelem zakázky.
Praktická využitelnost výsledků A Předložený návrh může se stát dobrým základem pro zákazníka při prijetí výsledků zakázky a současně i pro další jednání mezi zadavatelem a reealizovatelem činností zakázky.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální i grafická úprava práce odpovídá požadavkům univerzity na zpracování závěrečných prací bakalářského stupně vysokoškolského studia. Terminologie z oblasti stavebnictví odpovídá požadavbkům této oblasti průmyslové praxe včetně jazykové úrovně.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Při zpracování práce bykly získány znalosti z cca 30 literárních pramenů a to knižních, internetových i podnikových. Způsob zpracování vykazuje dobrou znalost zákonů o ochraně duševního vlastnictví i zákona o citacích.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Poledník, Jan

Student velice dobře znal teorii a dokázal získané znalosti aplikovat v praxi. Velice kladně hodnotím u studenta prací v obou firmách, kde byl na stáži. Zde si prošel několika pozicemi a názorně viděl, jak probíhá získání zakázky, její zpracování, vyhodnocení a následná realizace stavby. Student se aktivně účastnil řešení zadaných úkolů a již v průběhu přípravy stavby a samotné realizace stavby předkládal možné způsoby změny v řízení a fungování firmy. Na základě získaných poznatků navrhl zlepšení řízení v společenství živnostníku, která se zabývá přípravou, výrobou a montáží střech a střešních systémů. Shrnutí na závěr. Jestli společenství živnostníků akceptují navržené zlepšení pro jejich fungování, tak ušetří finanční prostředky při realizaci staveb a po právní stránce nabízí řešení smluvního vztahu mezi objednatelem a zadavatalem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 108806