UDALOVA, A. Uplatnění matematických a statistických metod v řízení podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotná, Veronika

Práce je psána jasně, přehledně, vyložené statistické metody jsou použity k analýze reálných časových řad. Autorka prokázala schopnost aplikovat teoretické poznatky k získání praktických výstupů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Fojtů, Kateřina

Studenta si zvolila klasické téma, přičemž zvolila postupy řešení, které takovéto problematice odpovídají. Studentka nepřináší inovativní postupy ani metody.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cíl práce byl stanoven jako zhodnocení finančního zdraví vybraného podniku. Studentka tento cíl naplnila, ocenila bych však detailnější propracování analýz, které vedly ke zhodnocení finančního zdraví.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Studentka použila metody, které odpovídají vybrané problematice.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Ocenila bych detailnější provedení finanční analýzy, kdy by studentka popsala, proč docházelo k jednotlivým změnám ve vybrané společnosti, a srovnání všech výsledných hodnot s doporučenými hodnotami. Interpretace horizontální analýzy není vždy adekvátní (záporné hodnoty ve výsledku znamenají pokles položky, nikoliv zápornou hodnotu samotné položky).
Praktická využitelnost výsledků E Doporučení, které studentka v práci uvádí jsou dostatečné. Ocenila bych však jejich detailnější propracování, tedy ekonomické zhodnocení návrhů a jejich dopad na problémové oblasti.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E Odborná jazyková úroveň práce je dostatečná. Studentka využívá při zpracování práce po celou dobu první osobu jednotného čísla nikoli trpný rod, jak udává směrnice. Odborná jazyková úroveň a použitá terminologie je dostačující.
Práce s informačními zdroji E Při zpracování bakalářské práce využila studentka velmi málo zdrojů.
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 110359