DÚPALOVÁ, K. Softwarová aplikace pro posouzení vybraných ukazatelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Doubravský, Karel

Tématem předložené práce je návrh softwarové aplikace, sloužící ke zhodnocení stávající situace zvolené společnosti. Práce je členěna do tří hlavních částí. Autorka využila vybrané literární zdroje a sestavila srozumitelnou teoretickou část, na kterou logicky navazuje část analytická a návrhová. V analytické části autorka analyzuje zvolenou společnost s využitím vybraných ukazatelů. V návrhové části autorka prokázala schopnost dojít k samostatným a konkrétně specifikovaným závěrům. Součástí práce je program vytvořený v prostředí VBA. Práce je zpracována na dobré úrovni a má odpovídající strukturu a grafickou úroveň. Drobnou připomínku bych měl k návrhové části, kde by bylo vhodné jejich podrobnější rozepsání vzhledem k analyzované společnosti. Rozsah přehledu literatury je dostačující a odpovídá typu práce. Z výše uvedených důvodů se domnívám, že práce splňuje podmínky kladené na bakalářskou práci a doporučuji práci k závěrečné obhajobě. Otázka k obhajobě: Jak je ve Vaší aplikaci řešen výběr vhodné regresní funkce?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Novotná, Veronika

Struktura práce je zvolena dobře a systematicky. V teoretické části autorka využívá odbornou literaturu, kterou řádně cituje. Práce je psána jasně, přehledně, metody popsané v teoretické části jsou použity k praktickým výpočtům, avšak některá doporučení by bylo vhodné rozvést a podrobněji vysvětlit.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 115809