KARPOV, D. Návrh rozvojové koncepce podniku v oblasti logistických služeb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Na základě konzultací v celém závěrečném roce bakalářského studia, které vykazovaly zájem i motivaci k získání kladných výsledků řešení vybrané problematiky distribuční logistiky, byly problémy rychle řešeny a odstraňovány.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Hlavní cíl práce byl doplněn postupnými kroky ke zpracování a tím i splnění hlavního cíle optimalizace logistického systému podnikatelského subjektu. Cíl byl splněn zpracováním dílčích cílů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Práce vyšla z definování základních pojmů logistických systémů a jejich optimalizace. Metody optimalizace logistických činností byly použity jak v analytické části, tak i části návrhové a vedly k optimalizaci dopravních cest i přijímání zakázek.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Předložené návrhy řeší jak materiálové toky, tak i informační toky při řízení zakázek fyzické distribuce. Závěry realizace vedou k vytížení dopravních prostředků sjednocením zakázek na shodnou či podobnou trasu a současně i ke kvalitním službám zákazníkům.
Praktická využitelnost výsledků C Předložené návrhy se stanou výstižnou základnou pro rozhodání majitelů podnikatelského subjektu k realizaci při řízení přijímání zakázek a současně i dobrému postavení nabízených služeb na trzích.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Terminologie i jazyková úroveň odpovídá vybrané oblasti zpracování práce v oblasti distribuční logistiky. Grafická úprava i uspořádání práce splňuje požadavky univerzity kladené na závěrečné práce bakalářského vysokoškolského studia.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práce byla vytvořena na základě získaných znalosti z cca 20 literárních pramenů, charakteru knižních internetových i legislativních. Způsob zpracování dokumentuje znalost zákonů o ochraně duševního vlastnictví i citací.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tesař, Riostislav

BP řeší návrh rozvoje podniku v oblasti logistiky, tedy spedice a také prodej a rozvoz hutního materiálu. Popisuje a analyzuje hlavní činnosti firmy a kriticky je hodnotí. Navrhuje dvě opatření k nápravě. Optimalizace dopravních operací je klasickou úlohou logistiky a vytížení vozů. Návrh kritérií přijímání zakázek je konkrétním řešením ( u tab. 3 a další musí být zdroj). Cíl BP byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 116157