JARÍČEK, M. Zlepšení výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Zvolené téma je podprůměrně obtížné, patří mezi často řešené problémy. Autor využívá k řešení pouze běžné metody a postupy, celková koncepce práce je velice podobná již dříve odevzdávaným pracím na toto téma. K práci mám následující komentáře: 1. Navržená opatření jsou zcela běžná, většina prací na toto téma končí s podobnými návrhy. 2. Návrhová část mohla být v určitých směrech rozpracovanější. Pokud autor na straně 61 uvádí vliv pozitivní externality z návrhu, měla být tato externalita podrobněji kvantifikována. Jinak je tento návrh obtížně verifikovatelný. 4. Dílčí připomínky mám i k formální a hlavně stylistické stránce práce. Některé pasáže jsou psány spíše hovorovým jazykem, typicky jde o komentáře k výsledkům jednotlivých ukazatelů. I když je text psán ve slovenském jazyce, dle mého soudu, autor i zde má drobné pravopisné chyby.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | D |
Cílem předložené bakalářské práce bylo analyzovat finanční situaci zvolené společnosti a navrhnout opatření ke zlepšení. Jednotlivé metody finanční analýzy jsou využity průměrným způsobem. Teoretické znalosti nejsou zpracováním práce rozšířeny, jde pouze o praktickou aplikaci. Práci doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 116341