MŇUKOVÁ, E. Zlepšování výrobní logistiky ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartošek, Vladimír

Zvolené řešení identifikovaných nedostatků (viz kap. 2.3 a kap. 3) patří do robustní kategorie návrhů a postrádá jak variantnost možných způsobů řešení, tak i celkový pohled na další možnosti a podmínky zlepšování výrobní logistiky a operativního řízení v podniku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Splnění stanovených cílů bakalářské práce prostřednictvím předložených návrhů zvýšení kapacity pracoviště svařování je diskutabilní, neboť může krátkodobě pomoci se zlepšování vybraných parametrů výrobního systému zvoleného produktu, avšak toto opatření zřejmě pouze povede k přenesení kapacitních problémů na další část výrobního procesu ve společnosti.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Zvolený postup řešení založený na abstrakci fungování výrobního systému odpovídá bakalářskému stupni vysokoškolského studia Ekonomika a procesní management. Autorka kombinuje základní metody analýz ekonomických výsledků společnosti, analýz průběhu zakázky firmou, analýz materiálového toku a propočtově analytického vyhodnocování kapacit výrobního systému. Nevýhodou takto zvolené kombinace metod je počet a úroveň provedených analýz, které se při takto široce definovaném výběru nepodařilo udržet na odpovídající úrovni.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Autorka z kombinace použitých metod analýz klade těžiště návrhové části bakalářské práce výhradně na propočtově analytickém způsobu vyhodnocování kapacit výrobního systému, což není adekvátním způsobem podpořeno podrobnějšími výsledky realizovaných analýz či metod.
Praktická využitelnost výsledků D Přestože výsledky bakalářské práce nevyžadují extrémní míru nákladů či investic, v reálných podmínkách výrobního podniku by zvolené řešení představovalo pouze jednu z variant jak zlepšit vybrané charakteristiky výrobního systému a výrobní logistiky. Podmínky praktické využitelnosti návrhů a výsledků bakalářské práce jsou na interní straně podniku splněny, avšak některé aspekty realizovatelnosti zůstávají autorkou nedokončeny. Naopak na externí straně podniku lze o splnění předpokladů pochybovat, což je dáno aktuální situací na trhu práce, stejně jako specifickými požadavky na požadovanou profesi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Uspořádání práce, formální náležitosti, stejně jako použitá odborná terminologie a jazyková úroveň je na standardní úrovni vysokoškolské kvalifikační práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Z celkového počtu 33 informačních zdrojů je 8 informačních zdrojů zastoupeno elektronickými informačními zdroji. Autorka při tvorbě bakalářské práce využila nadstandardní počet 9 zahraničních literárních pramenů v tištěné formě. Použití zvoleného citačního stylu neobsahuje zásadnějších připomínek či nedostatků, nicméně v případě použití interní vnitropodnikové dokumentace by měla být citace zpracována důslednějším a přesnějším způsobem. Naopak v případě matematických vzorců a vztahů (viz kap. 1) je autorkou zvolený citační styl nadstandardní, zbytečně komplikovaný, přičemž jeho dodržování i v dalších kap. bakalářské práce již chybí.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Vltavský, Zdeněk

Autorka práce se detailně seznámila s celým procesem výroby a plně naplnila cíle a požadavky na bakalářskou práci. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 116422