VU TRUONG QUANG, D. Optimalizace procesu výrobní linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Videcká, Zdeňka

Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíl práce je definován nejednoznačně. Autor uvádí, že cílem bakalářské práce je nalezení úzkých míst na základě analýzy výrobního procesu a cílem optimalizace je eliminace neshod.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Zvolený postup řešení se skutečně zaměřuje na eliminaci neshod ve výrobě a návrh metodiky řízení neshodného výrobku, který aplikuje na konkrétní výrobní operaci rámu, konkrétně souběžnost a soustřednost kladek. Navržená metodika je logicky správná, bylo by však třeba detailněji propracovat jednotlivé kroky.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Uvedená metodika vychází z teoretických poznatků autora. Po detailním dopracování jednotlivých kroků by bylo vhodné ještě zpřesnit doporučení pro podporu řízení neshodného výrobku v informačním systému uvedeném v kap. 4.
Praktická využitelnost výsledků D Navržená metodika by bylo možné po detailnějším upřesnění jednotlivých kroků použít jako postup pro eliminaci neshod ve výrobním procesu. Pro ekonomické zhodnocení by bylo vhodné detailněji vyčíslit návratnost navržené metodiky.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D Práce obsahuje celou řadu překlepů. V práci není zcela jasné některé termíny, jako např. "limity 0,5 a -0,5" (str. 45), zda se jedná o toleranční pole nebo horní a dolní regulační mez. V práci je na několika místech uveden mix české a anglické terminologie (např. obr. č.22).
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Drobik,, Martin

Obsah bakalářské práce vychází z aktuální potřeby neustáleého zlepšování výrobních procesů. Vzhledem k časové a odborné náročnosti jsme se zaměřili na jeden z mnoha procesů výrobní linky. Rozsahem a výběrem metodiky nalezení kořenové příčiny student dokazuje své odborné znalosti a vychází z podmínek výroby. Zadání bakalářské práce vzniklo ve společnosti OTIS a.s. v Břeclavi. Vycházelo z potřeb zlepšování montážní linky výroby výtahu se zaměřením na snižování nákládů na nekvalitu. Výsledky bakalářské práce budou aplikovány ve změnách výrobní dokumentace, včetně návrhu číselníku neshod. Texty jsou přehledné, obsahují odkazy na odbornou literaturu a na podklady, ze kterých studen čerpal. Obrázky a tabulky jsou popsané a očíslované.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 117977