ŠPAČKOVÁ, K. Návrh strategie náborového procesu pro výrobní podniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečná, Zdeňka

V předložené závěrečné práci prokázala studentka schopnost samostatně řešit zadané téma s využitím získaných znalostí v průběhu studia. Studentka prokázala porozumění tématu, nicméně získané výstupy z analytické části mohly být v práci více zúročeny. Navrhovaná řešení dílčích výstupů jsou aplikovatelná do praxe, nicméně před jejich realizací bude vhodné jejich dopracování. V práci postrádám adekvátní ekonomické zhodnocení návrhů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Vytčený cíl práce byl naplněn dobře. Návrh řešení je realizovatelný, nicméně by bylo vhodné dílčí návrhy (případně vybraný z nich) dopracovat až do konkrétní podoby. Příkladem může být nejen návrh vytvoření check-listu pro zapracování nového pracovníka, jak uvádí autorka na str. 59, ale konkrétní návrh jeho obsahu a formy. Nebo dále např. u videopohovorů navrhnout jejich scénář a evaluační formulář pro hodnotitele.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup zpracování závěrečné práce byl zvolen relevantně vybranému tématu i zvoleným cílům práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Studentka prokázala schopnost zpracování získaných dat ze sekundárních i primárních zdrojů vhodnými metodami. Nicméně potenciál spatřuji v nedostatečné reflexi získaných dat prostřednictvím analýzy v navazující návrhové části. Taktéž vizualizaci výsledků není možné považovat za jejich interpretaci, jak uvádí studentka na str. 41.
Praktická využitelnost výsledků B Navržená doporučení jsou aplikovatelná do praxe personálních agentur.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je velmi dobře strukturovaná, klíčová terminologie je vymezená a používaná v relevantním kontextu.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce s informačními zdroji je bez připomínek, s citacemi je pracováno správně dle platné normy.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kruntorádová, Markéta

Závěrečná práce je zpraocána uspokojivým způsobem. Obsahuje výraznější nedostatky, které neovlivňují výsledek práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E Návez práce neodpovídá zadaným cílům od vedoucí práce a zároveň ani stanoveným cílům samoutnou autorkou a následnému obsahu práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod E V rámci postupu práce nejsou provedeny dílčí analýzy ale je uvedeno pouze slovní shrnutí pomocí položek slabé, sílné strány, příležitosti a hrozby nazvané SWOT analýza. V rámci prováděného dotazníkového výzkumu neni stanoven základní soubor a reprezentativní vzorek respondentů. Práce neobsahuje ekonomické zhodnocení navrhovaných změn, které bylo možné provést jelikož daná společnost má veřejně přístupné účetní výkazy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Nesprávně zařazené položky ve SWOT analýze např. v příležitostech je uvedena spolupráce s nadacemi, kde autorka popisuje, že daná společnost již s danými nadacemi spolupracuje, tudíž se jedná o silnou stránku.
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 119630