VOBECKÝ, J. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Fojtů, Kateřina

Student pracoval v průběhu obou semestrů, pravidelně konzultoval a pracoval samostatně. Zpracovaná práce je prací standardní, která nijak nevybočuje od prací, které jsou zpracovány na vybrané téma. Návrhy jsou dostačující a realizovatelné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Hodnocení finančního zdraví podniku je standardním tématem. Stanovené cíle práce nijak nevybočují z klasických postupů, které jsou pro takovýto typ práce stanoveny. Cíl je definován jasně, stejně jako jednotlivé dílčí cíle a postupy, které jsou v práci použity.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Postup zpracování práce nijak nevybočuje od standartních postupů, které jsou voleny pro zpracovaní vybraného tématu. Student zvolil veškeré metody, které jsou nutné pro zpracování finační analýzy společnosti.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D Analýzy provedené v této práci jsou dostačující a jsou uspokojivě okomentovány. Student byl schopen z těchto analýz určit problematické oblasti a zaměřil se na ty, které bylo třeba vyřešit primárně - problematika likvidity, doby obratu pohledávek.
Praktická využitelnost výsledků C Jedná se o standardní zpracování návrhů, student nepřináší nijak inovativní postupy či řešení problémů. Samotné návrhy jsou pak jasné a pro společnost reálně použitelné.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Odborné vyjadřování studenta je dobré, použitá terminologie je adekvátní ke zvolenému tématu. Co se týče uspořádání práce a formálních náležitostí, tak nebyly nalezeny žádné závažné nedostatky.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Student použil dostatek zdrojů. V citacích nebyl nalezen žádný významný problém.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Svobodová, Ivana

Autor práce splnil cíle, které si pro danou práci stanovil. Teoreticky popsal jednotlivé způsoby hodnocení finanční situace podniku i způsoby, jakými se tyto postupy provádí. V praktické části aplikoval postupy a způsoby, výborně zhodnotil a popsal situaci společnosti, kterou se zabýval. Návrhy řešení odpovídají výchozí ekonomické situaci a jsou prakticky proveditelná. Závěrečnou práci shledávám po věcné i formální stránce jako velice dobrou a využitelnou i pro praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 119673