HRON, M. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Meluzín, Tomáš

Jaký vliv může mít změna externích podmínek podnikání na realizovatelnost Vašich návrhů?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Luňáček, Jiří

Práce splňuje podmínky pro připuštění k SZZ.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Formulace cílů je problematické. Měřitelnost zde definovaných cílů je problematická. Globální cíl práce byl ale naplněm.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Metody jsou zcela běžné, nejsou inovatiovní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Syntetizující část je standardní, komentáře k výsledkům odpovídají běžné bakalářské práci.
Praktická využitelnost výsledků E Návrhová část je sice obsáhlá, ale obsahuje, dle mého soudu zásadní nedostatky. 1. Návrhy nevychází zcela z provedené FA, autor návrhům využil i jiné výsledky než obsahuje čistě BP. 2. Návrh nového IS není jednoznačně podložen. Konstatování na str. 65, " ...se mi nejvíce zalíbil...“, je pro BP nepřípustné. Autor jednoznačně musí definovat parametry řešení a důvody pro tento návrh. Pokud jde jenom o to, co se líbí nebo nelíbí, není třeba BP vypracovávat. 3. Sám návrh metody ABC je nedostatečný. Bez vysvětlení, jaké položky zásob budou patřit do jednotlivých kategorií, a celkové ekonomické evaluace je tato část zbytečná.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Struktura práce věrně kopíruje již známé BP na toto téma.
Práce s informačními zdroji C Autor cituje převážně z monografiíí, původní vědecké práce v seznamu použitých zdrojů prakticky nejsou.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 120033