VAŠULKA, T. Návrhy opatření eliminace tepelných ztrát budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Baláš, Marek

Hlavním cílem bakalářské práce byl návrh variant opatření pro snížení tepelných ztrát rodinného domu a ekonomické posouzení těchto variant. Tento i další cíle práce byly naplněny. Práce je zpracována kvalitně, jednotlivé kapitoly tak na sebe logicky navazují. Student pracoval samostatně, využíval konzultace. Práce splnila zadání i nároky a požadavky kladené na závěrečné práce a proto ji doporučuji k obhajobě. Práci hodnotím známkou B – velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Musilová, Petra

Student se v bakalářské práci věnuje eliminaci tepelných ztrát budov. V úvodu práce student podrobně popisuje jednotlivá opatření pro úsporu energie včetně používaných materiálů. Pokračuje výpočtem tepelné ztráty konkrétního modelového domu, pro který následně navrhuje několik způsobů zateplení včetně jejich kombinace. Student zohledňuje i finanční náročnost jednotlivých řešení a posuzuje návratnost zvolených návrhů. Práce je psaná čtivě, kapitoly na sebe logicky navazují. Ze stylistického hlediska však musím vytknout použitou ich-formu, vhodněji by působil trpný rod. Pár nedostatků se najde i v grafické úpravě, kdy text není zarovnán do bloku a z důvodu nekvalitního tisku jsou některé obrázky nečitelné. Téma student zpracoval kvalitně. Oceňuji množství návrhů pro eliminaci tepelné ztráty domu a podrobnou přílohu, kde jsou zpracovány všechny dílčí výpočty pro celý dům. V práci postrádám vysvětlení některých postupů výpočtů, např. na str. 42 u stanovení součinitele redukce teplot a vysvětlení tříd reakce na oheň u popisovaných zateplovacích materiálů v rešeršní části. Rozsahem i zpracováním práce odpovídá požadavkům kladeným na bakalářskou práci a splňuje všechna zadání. Práci považuji za zdařilou a doporučuji k obhajobě s celkovým hodnocením B – velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 116632