KADLEC, T. Studie úložného a formovacího zařízení pro manipulaci s materiálem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Kašpárek, Jaroslav

Student se ve své práci dle zadání zabývá studií úložných a formovacích zařízení pro manipulaci s kusovým materiálem. Tato práce byla od počátku koncipována jako studijní materiál pro bakalářské studium a rozsahem se měla týkat dostupných zařízení vyjma kontejnerů, které jsou velmi specifické a jsou na samostatnou práci. Autor uvádí formou rešerše rozbor jednotlivých typů zařízení, jejich konstrukcí, materiálem a uplatněním zařízení při manipulaci, skladování a životním cyklem. V práci student rozebírá jednotlivé výhody i nevýhody použití a v závěru stručně vyjmenovává platné normy nebo zákony pro zmíněné úložné a formovací zařízení. V příloze 3. je uvedena celková tabulka uplatnění jednotlivých zařízení. Citace zdrojů jsou uvedeny správně, počet uváděných zdrojů literatury je velký. Práce je z hlediska požadavků a cílů dle zadání úplná. Postup a rozsah práce je stránkově dle požadavků kladených na bakalářské práce. V práci použil student znalosti převážně z oblasti materiálového toku a znalosti legislativy a normativy. Schopnost studenta interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich dílčí závěry je velmi dobrá. Výhrady mám pouze k netechnickému vyjadřování na straně 23, 25 a 33. Uspořádání osnovy práce je logické a kapitoly na sebe navazují. Formální náležitosti práce jsou splněny. Grafická úprava textové části práce je výborná. Stylistická úprava a pravopis jsou v pořádku. Bakalářská práce studenta je pro výuku hodnotná. Doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Malášek, Jiří

Práce se zabývá kategoizací a studiem úložných a formovacích zařízení pro manipulaci s materiálem. Úvod obsahuje přehled základního rozdělení. Problematika je natolik rozsáhlá a specifická, že vyžaduje časově náročné a obsáhlé rešerše. Autor zde vybral pouze určitou nevelkou oblast typických celků a vybraných specifických celků. Za podstatu práce lze považovat kapitolu 12 - Normativní požadavky. Autor prostudoval 88 podkladů a tato práce je toho výsledkem. Z hlediska kusových materiálů - viz zadání - možnosti práce dokonale vyčerpal až na speciální kusové materiály, nebezpečné odpady, formování těchto materiálů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 116717