GALKOVÁ, K. Alternativní paliva pro výrobu slinku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Lisý, Martin

Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou využívání tuhých alternativních paliv při výrobě slinku. Jedná se o práci rešeršního charakteru, která měla tři základní cíle: zpracovat rešerši platné legislativy, zpracovat rešerši používaných technologií dávkování alternativních paliv a zpracovat rešerši požadavků na vlastnosti alternativních paliv při výrobě slinku.Lze konstatovat, že všechny cíle byly naplněny. Z hlediska náplně práce by mohla být detailně rozpracována kapitola týkající se legislativy, zejména v oblasti produkce emisí při využívání TAP. Při zpracování bakalářské práce postupovala studentka aktivně a samostatně, využila svých získaných vědomostí, aktivně konzultovala postup práce. Práci nelze vytknout zásadní nedostatky. Po jazykové, gramatické a formální stránce je práce na odpovídající úrovni bez zásadních připomínek. Studentka prokázala schopnost samostatné práce, dokázala aplikovat poznatky získané během studia při realizaci závěrečné práce. Po získání praktických zkušeností má předpoklady stát se kvalitním odborníkem pro energetickou praxi. Práce splňuje veškeré zákonné požadavky, splnila hlavní body zadání a práci doporučuji k obhajobě. Práci hodnotím známkou velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Štelcl, Otakar

První část práce popisuje jednotlivé procesní body výroby slinku. Jsou zde poměrně stručně, ale přehledně popsány jednotlivé uzly. Autorka zde uvádí výhody výroby slinku při suchém výrobním procesu. Popisuje rotační pece. Nemalou část zaujímají alternativní paliva pro provoz těchto pecí. Autorka v další části uvádí schémata a nákresy dávkování tuhých, kapalných a práškových paliv do jednotlivých částí pece. Jsou zde výstižně a stručně popsány jednotlivé cesty. Poslední kapitola vymezuje nejdůležitější parametry a požadavky na vlastnosti používaných alternativních paliv. Práce je poměrně zdařilá. Jsou naplněny požadavky zadání. Doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita E
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 116958