DVOŘÁKOVÁ, T. Funkční analýza konstrukce a vhodnosti použitého materiálu tepelného štítu turbodmychadla z hlediska spolehlivosti v podmínkách provozu běžného silničního motorového vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Krbalová, Maria

Předložená diplomová práce se zabývá analýzou konstrukce a materiálu tepelného štítu turbodmychadla těžkých nákladních automobilů. V úvodu práce je popsána současná situace v oblasti automobilového průmyslu tykající se emisí z dopravy, uveden popis konstrukce a princip fungování turbodmychadla. Součástí teoretické části je rovněž popis nástrojů použitých v praktické části práce. Praktická část práce je věnována provedení analýz a aplikaci zvolených nástrojů pro řešení stanoveného úkolu. Výsledkem praktické části je stanovení příčin poruchy tepelného štítu a návrh změn v jeho konstrukci a materiálu, které povedou ke zlepšení jeho funkčních vlastností. Diplomovou práci považuji za velice zdařilou. Diplomantka pracovala převážně samostatně, jednotlivé kroky práce ale vždy konzultovala. Z nedostatků je možné uvést občasné nesplnění formálních náležitostí. Zadání práce bylo splněno, práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kotek, Luboš

Hodnocená diplomová práce byla zpracována na téma: "Funkční analýza konstrukce a vhodnosti použitého materiálu tepelného štítu turbodmychadla z hlediska spolehlivosti v podmínkách provozu běžného silničního motorového vozidla". Práci hodnotím jako velmi zdařilou, zejména v inženýrském přístupu autorky k řešení problému. Diplomová práce naplnila všechny cíle definované v zadání. Ocenit lze také schopnost autorky interpretovat dosažené výsledky. Jako nedostatek lze hodnotit množství pravopisných chyb a překlepů a nižší typografickou úroveň práce. I přes to oceňuji práci jako výbornou a navrhuji ji hodnotit známkou A/výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 117178