TOMÁŠOVÁ, A. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartoš, Vojtěch

Při zpracování práce autorka prokázala jak schopnost aplikovat vědomosti získané studiem oboru, tak i schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce má ryze aplikační charakter. Její hlavní přínos spočívá ve zpracování nezávislé externí finanční analýzy společnosti, vycházející z komplexní metodiky a diagnostice hlavních nedostatků v hospodaření společnosti. Na velmi dobré úrovni je i formální úprava práce. Práce je přehledně uspořádaná, text je doplněn přehlednými tabulkami a grafy s dobrou vypovídací schopností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hanušová, Helena

Cíl práce byl splněn. Předloženou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce byl splněn. Cíl práce ze zadání autorka parafrázuje v části Cíle práce, metody a postupy zpracování. Obsah cíle ze zadání je však zachován.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Pro vypracování finanční analýzy studentka zvolila standardní postup. Výpočty ukazatelů jsou v tabulkách, které obsahuji jednotlivé položky výpočtu a výsledek výpočtu, srovnání s oborovým průměrem neuvádí. Vývoj většiny ukazatelů je vyjádřen také graficky.Podoby grafů jsou zvoleny tak, aby zdůraznily vypovídací schopnost ukazatelů. Chybí závěrečné zhodnocení finanční analýzy.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B Provedená finanční analýza je díky kvalitě svého zpracování dobře využitelná AC ENERGO, s.r.o Doporučení v návrhové části jsou inspirativní.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B Je na požadované úrovni
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 119983