ŽIAČIKOVÁ, A. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartoš, Vojtěch

Při zpracování práce pracovala studentka iniciativně, projevovala zájem o řešenou problematiku a prokázala schopnost samostatného řešení zadaného problému. Práce má ryze aplikační charakter. Formální úprava práce je na dobré úrovni a je přehledně uspořádaná. Umožňuje snadnou orientaci v textu, který je doplněn tabulkami s dobrou vypovídací schopností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hanušová, Helena

Teoretická východiska a části práce vztahující se k finanční analýze jsou zpracovány pečlivě, systematicky a dobře, včetně závěrečného zhodnocení provedené analýzy. Vlastní návrhy řešení jsou na úrovni námětů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl práce byl splněn. Cí lpráce ze zadání autorka parafrázuje v části Cíle práce, metody a postupy zpracování, obsah cíle ze zadání je však zachován.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Pro vypracování finanční analýzy autorka zvolila standardní postup. Výpočty ukazatelů jsou uvedeny v tabulkách , vhodně doplňovaných grafy. Typy grafů jsou voleny tak, aby zvyšovaly vypovídací schopnost výpočtu. Autorka vypracovala závěrečné hodnocení finanční analýzy (kap. 3.7.), v němž zachytila celkovou finanční situaci Czech Sport Aircraft, a.s. V návrhové části předložila autorka několik námětů.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B V oblasti finanční analýzy autorka prokázala schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry.
Praktická využitelnost výsledků C Oblast finanční analýzy má pro Czech Sport Aircrafts.r.o. velký význam. Náměty v kap. 4 jsou inspitativní.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 119985