SKROVNÁ, N. Rizika řízení průběhu zakázky ve společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

Předložená diplomová práce je vypracována na standardní úrovni, kdy obsahuje dílčí nedostatky v některých pasážích. I přes nedostatky lze práci považovat za dobrý podklad pro další vlastní rozvoj a posílení svého postavení na trhu. Otázky: 1) V jaké podobě či formě jsou dodávány účetní doklady ze strany klientů? Má uvedená forma vliv na ekologické prostředí? 2) Vysvětlete limity pro zařazení rizik do jednotlivých skupin RPN (tab. 6, s. 59) vzhledem k hodnotám dílčích proměnných (tab. 1-3, s. 25-26).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání C Vzhledem ke stanovenému cíli diplomové práce je možné konstatovat, že práce naplňuje stanovený cíl i jeho dílčí části na dobré úrovni, a to i přes obsah dílčích nedostatků v některých pasážích.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Zpracovaná teoretická část odpovídá zadanému tématu práce. Ve zpracování je možné nalézt drobné nedostatky, které nesnižují celkovou kvalitu práce.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody C Provedená analytická část diplomové práce je na dobré úrovni. Na několika místech však zjištěné výsledky mají slabší interpretaci, čímž je snížený i základ pro návrhovou část práce. Samotné metody, které jsou v práci použity, odpovídají tématu práce.
Odborná úroveň diplomové práce B Celková odborná úroveň předložené diplomové práce je na vysoké úrovni a lze ji označit za lepší standard.
Přínos pro praktické i teoretické využití C Vzhledem k zaměření diplomové práce a zvolenému podniku považuji její uplatnění za dobré. Za snižující praktické využití považuji primárně velmi povrchně zpracované ekonomické zhodnocení návrhů, které může zásadně ovlivňovat rozhodování o možném zavedení návrhů.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 C V analytické části jsou nevhodně citovány některá schémata, která sice představuji dílo diplomatky, ale na základě vnitropodnikového zdroje. Některé pasáže analytické části postrádají citace úplně, což je dáno důkladnou znalostí interního prostředí ze strany diplomantky (je zde zaměstnána).
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Diplomová práce obsahuje drobné formální chyby (vynechaný prostor na stránce). Z hlediska jazykové úrovně nemám výhrady.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kelblová, Jana

Diplomová práce je napsána na téma Řízení rizik průběhu zakázky ve společnosti. Autorka zpracovala dostupné informace související s tématem. Oceňuji adresnost realizované analytické části s konkrétními výstupy využitelnými pro danou společnost. Teoretická část správně a výstižně popisuje danou problematiku i metody, které následně autorka v analytické části používá. V praktické části je důmyslně provedena analýza potenciálních příčin i důsledků rizik plynoucích z chybné aplikace outsourcování. Autorka na závěr formuluje určitá doporučení pro eliminaci rizik, se kterými lze obecně souhlasit. Vzhledem k uvedenému doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití A
Odborná jazyková úroveň A
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 112890