AMBROS, M. Binokulární vidění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Petr

Student v práci prostudoval fyziologii binokulárního vidění, navrhl a realizoval snímací aparaturu. Následné zpracování videosekvencí v Matlabu umožňuje získání prostorového vjemu pomocí tří různých metod. Nakonec student realizoval a vyhodnotil experiment k posouzení optimální velikosti stereobáze ve skupině přibližně 20 diváků. Z odpovědí na anketní otázky v tomto experimentu vychází jistý nesoulad s doporučeními dle literatury, a proto bych v závěru přivítal hlubší rozbor možných příčin. Celkově práci hodnotím jako velmi zdařilou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Drastich, Aleš

BP Binokulární vidění zpracoval student velmi přehledně a vyčerpávajícím způsobem. Po prostudování fyziologie vidění a dosavadního vývoje stereoskopie vybral dostupné metody její realizace, které využil k návrhu snímání dynamické scény. Realizoval požadovaný experiment odladěným programem stereovideo. Výsledky anaglyfické a polarizační projekce se pokusil vyhodnotit pomocí ankety pro subjektivní hodnocení. Z pohledu oponenta mám k práci pouze malou výhradu: v práci jsem nenašel explicitní vyjádření počtu subjektů zúčastněných na experimentu (z obr. 26 a 27 lze jejich počet pouze tušit). Práce by byla také úplnější, kdyby obsahovala důkladnější statistiku vyhodnocení dosažených výsledků. Předloženou BP doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

eVSKP id 39517