ZVAK, M. Získávání dat z tabletu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Richter, Miloslav

Diplomant k plnění zadaného úkolu přistupoval svědomitě a pravidelně konzultoval dosažené výsledky a další směřování práce. Danou problematiku se mu podařilo zvládnout na vysoké úrovni o čemž svědčí kvalita i rozsah práce. Ke zpracování používal dostupnou literaturu a zkoumal variantní řešení. Zvolené řešení je samostatnou prací studenta. Diplomant prokázal inženýrské schopnosti a hodnotím ho stupněm A/výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Babinec, Tomáš

Práci na téma Získávání dat z tabletu lze označit za náročnou. Cílem bylo zvolit a následně implementovat nejvhodnější přístup pro získávání dat z tabletu a navrhnout prostředí pro praktické využití, takto získaných informací a jejich uložení v databázích. Všechny požadavky zadání byly splněny beze zbytku, což mimo jiné potvrzuje plně funkční demonstrační aplikace realizovaná v jazyce C#. Autor nastudoval problematiku využití zařízení typu tablet v prostředí OS Windows s využitím moderních nástrojů platformy .NET Framework. Na základě rozboru zvolil vhodné programovací rozhraní a sestavil přehledné programové prostředí, které provázal s databázovým uložištěm. Svědomitě postupoval také při návrhu kalibračního a testovacích vzorů a ověření jejich možností. O zodpovědném přístupu pana Zvaka a zájmu o danou problematiku svědčí rozšíření práce o návrh vlastní biometrické techniky pro autentizaci osob prostřednictvím tabletu. Student využil široké spektrum literatury a dalších informačních zdrojů. Tomu odpovídá i značný rozsah práce (115 stran). Uváděné informace jsou relevantní danému tématu, bohužel v nich místy zanikají nejdůležitější poznatky a vlastní myšlenky studenta. Práce je hojně doplněna o názorné ilustrace, jejichž přínos by však zvýšila vyšší míra spolupráce s textem. Struktura práce je i přesto dobře promyšlená a přehledná. Celkově lze práci i její výstupy označit za velmi zdařilé, prokazující inženýrské schopnosti autora. Proto ji doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou A (výborně).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 30471