MELICHAR, J. Možnosti eliminace smrštění hliněných omítek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Opravil, Tomáš

Student Jiří Melichar vypracoval bakalářskou práci "Možnosti eliminace smrštění hliněných omítek". Zde experimentálně zjišťovak, zda je možné eliminovat smrštění hliněnch omítek přídavkem směsi, která po hydartaci tvoří ettringit. Celkově přistupoval k práci i jednotlivým úkolům zodpovědně a samostatně. Vytknout by se rešeršní část a zpracování údajů z literárních zdrojů. celkově práci hodnotím známkou B a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Koplík, Jan

Bakalářská práce Jindřicha Melichara se zabývá možnostmi eliminace smrštění hliněných omítek. Toto téma je velice zajímavé a může přispět k vyřešení praktických problémů. Celkově byla bakalářská práce zpracována přehledně a je logicky členěna do jednotlivých kapitol. Výsledky byly zpracovány do přehledných tabulek a grafů a následně správně okomentovány. Byla provedena podrobná analýza vstupních surovin. Pouze bych vytknul, že difraktogram hlinitanového cementu Secar 51 nekoresponduje s vyhodnocením na straně 26. Z výsledků jsou pak na konci vyvozeny odpovídající závěry. Výhrady mám k teoretické části, kde se vyskytují občasné nesrozumitelné formulace a také typografické a pravopisné chyby. Také bych doporučoval čerpat i z cizojazyčných odborných článků či literatury. Celkově práce splnila požadavky na bakalářskou práci a bude jistě přínosem pro další výzkum hliněných omítek. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování C
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 28285