SKOPAL, M. Univerzální hardwarová platforma podporující operační systém Linux [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Zbyněk

V rámci diplomové práce bylo vytvořeno komplexní řešení platformy pro docházkový systém založené na procesoru ARM a systému Linux. Od původního záměru kompletního návrhu i sestavení bylo z ekonomických a technických důvodů odstoupeno a k realizaci byl využit dostupný kit. Celý vývoj je podrobně popsán včetně potřebných nástrojů pro zavedení vlastního jádra systému či vývoj vlastního ovladače. Po formální stránce je práce zpracována přehledně a srozumitelně. Při vlastní obhajobě bych se přimlouval za předvedení funkčnosti systému.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 13/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Matěj, Zdeněk

Autor dostatečně popsal problematiku architektury ARM. Celá práce působí kompaktním dojmem. Pouze velikost některých obrázků není dostatečná. Realizaci kapacitní klávesnice včetně ovladačů považuji za zdařilou. V této práci schází provedení analýzy dalších dostupných kitů na trhu. Práce dle mého názoru splňuje požadavky na diplomovou práci a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 31522