SEMRÁD, M. Řízení krokových motorků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kopečný, Lukáš

Student dokázal samostatně nastudovat potřebné znalosti, seznámil se s problematikou řízení krokových motorů, programováním vývojového kitu EvoPrimer s procesorem ARM, vybral a zapojil budič krokového motru. Výsledkem práce je funkční systém s původním grafickým ovládacím menu. Školitelem určený vývojový kit neobsahuje rozhraní Ethernet, proto nemohla být realizována volitelná část zadání. Student pracoval samostatně a iniciativně, konzultace vyžadoval v rozsahu odpovídajícím zpracovávanému problému. Práce prokazuje studentovy schopnosti činnosti na zadaném úkolu a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Žalud, Luděk

Cílem práce bylo navrhnout a realizovat mikroprocesorem řízený driver pro řízení malých krokových motorů. Zadání práce považuji za přiměřeně náročné a obsahově odpovídající studovanému oboru. Práce je vypracována na 44 stranách. Text je rozdělen do šesti kapitol, jejichž strukturu považuji za přehlednou a logickou, připomínku mám pouze k velmi krátkému úvodu. Stylistická a grafická úroveň práce je dobrá, po jazykové stránce je v pořádku. Odkazy na zdroje jsou podle normy, nicméně především ve 2. kapitole by bylo vhodné odkazy uvádět přímo v textu, nikoli pouze u převzatých obrázků. V teoretických částech práce student prokázal dobrý přehled v problematice konstrukce a řízení krokových motorů i v mikroprocesorové technice. Všechny body zadání byly studentem splněny. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 52603