VOTROUBEK, V. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Výraznými rysy přístupu studenta ke zpracování zadaného tématu jsou pracovní nasazení od samého počátku, poctivost a svědomitost , se kterými se pouští do řešení úkolu. Zároveň prokazuje schopnost pracovat v reálném čase - správně rozvrhnout vyměřený časový limit do potřebných úseků s vědomím termínu dokončení díla. Za jeden z nesporných kladů koncepčního přístupu studenta považuji schopnost hledat a také nacházet nosnou myšlenku, určit si hlavní filozofickou linii řešení. Autor při práci prokázal vyvinutý smysl pro posouzení řešených problémů v nejširších souvislostech. Jako výsledek svého snažení předkládá celkově zdařilý a propracovaný návrh s profesionální úrovní grafické prezentace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 98 Student nabízí výrazný autorský koncept řešení na odpovídající grafické úrovni zpracování
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Výsledkem této práce je velmi zdařilý návrh řešení, jednoznačně prokazující schopnost autora postoupit do další fáze vlastní odborné přípravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A - objekt vychází z měřítka a členění historické zástavby centrální části města. Respektuje komunikační síť města a doplňuje ji o chybějící trasu v západní části řešeného území. Návrh velmi vhodně doplňuje strukturu veřejných městských prostor o nové mikronáměstí – napojené na stávající ulici pasáží v ose průhledu k hlavnímu městskému náměstí.
Architektonické řešení A - rovněž z tohoto pohledu je patrna snaha autora o kontextuální řešení, vycházející z měřítka a členitosti okolní zástavby. Navržený komplex se tváří více jako sestava množství samostatných objektů, budovaných jakoby na původní gotické parcelaci.
Provozní řešení B - nabízí funkční řešení celé škály různorodých provozů
Technicko konstrukční řešení A - odpovídajícím způsobem reaguje na nové tendence materiálového řešení a konstrukčních technologií
Formální úroveň A - dokumentace je zpracována velmi kvalitně a v požadovaném rozsahu. Grafická úroveň zpracování je velmi dobrá.
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 52765