ČERNOHUBOVÁ, E. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Výraznými rysy přístupu studentky ke zpracování zadaného úkolu jsou pracovní nasazení od samého začátku, poctivost a svědomitost, se kterými se autorka pouští do řešení tématu. Zároveň prokázala schopnost pracovat v reálném čase - správně rozvrhnout vyměřený časový limit s vědomím termínu dokončení díla. Výsledný návrh řešení prokazuje citlivý přístup autorky k řešené struktuře, jasnou snahu uplatňovat stavební a architektonické prvky v souladu s jejich možnostmi, určit si jasnou filozofickou linii řešení, rovněž potom využívat analýzy prostředí a tématu k následné tvůrčí fázi. Výsledkem je celkově propracovaný návrh s dobrou úrovní grafické prezentace, odpovídající stupni bakalářského projektu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 92 Studentka přistoupila k vlastní práci svědomitě a poctivě, zároveň osobitě a svérázně
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Výsledkem práce je zdařilý návrh, prokazující schopnost autorky úspěšně postoupit do další fáze odborné přípravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A - základní koncept odkazuje na principy uzavřené blokové zástavby palácových staveb v okruhu obemykajícím drobnější středověkou zástavbu centra.
Architektonické řešení B - na první pohled je zjevná snaha o rozbití velké hmoty do drobnějšího měřítka okolní stávající zástavby, především členěním fasád pravidelným rastrem arkýřových prvků, přecházejících do střechy.
Provozní řešení B - ze znázornění ve výkresech není jasné, jak je navržena obsluha podzemních garáží – respektive vjezdy do garáží.
Technicko konstrukční řešení B - jasné a promyšlené, zvolené konstrukce a materiály jsou úměrné návrhu a lokalitě, ve které se autorka pohybuje
Formální úroveň C - práce je adjustována na odpovídající úrovni. U bakalářského projektu bychom ale předpokládali rovněž návrh barevného řešení objektu, předložené studii by slušelo také více propracovaných perspektivních zákresů, jasně prezentujících autorčin záměr.
Navrhovaná známka
B
Body
84

Otázky

eVSKP id 52753