KOVÁŘ, O. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Základním rysem přístupu studenta ke zpracování zadaného úkolu je vysoký stupeň samostatnosti a od počátku rozvíjené vlastní představy o koncepci řešení. Při vlastní práci se rovněž projevila schopnost autora komunikovat s jinými odborníky či specialisty, student si správně uvědomuje pozici architekta jako nositele koncepční myšlenky a zároveň jako vůdčího člena širokého autorského kolektivu. Zároveň student projevil patřičnou míru pokory, vycházející z uvědomění si závažnosti zadaného tématu i složitosti procesu hledání vlastního názoru a specifických podmínek řešeného prostoru. Konečné řešení ovšem vykazuje rovněž zdravou míru odvahy autora experimentovat a zkoušet nové, odvahy konfrontovat dané prostředí s prvky vlastního tvůrčího vyjádření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 95 Student předkládá jasný promyšlený koncept s patřičnou dávkou tvůrčí invence
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Autor předkládá celkově zdařilý a propracovaný návrh s vysokou úrovní grafické prezentace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A - vhodně doplňuje veřejné městské prostory o nové náměstíčko, ukončující průhledovou osu z hlavního náměstí.
Architektonické řešení B - autor se snaží hledat a používat výrazové prostředky charakteristické pro okolní stávající zástavbu, které přitom přepisuje do soudobého architektonického jazyka.
Provozní řešení A - navrhuje plně funkční sestavu široké škály funkcí a provozů, některé provozní části prokazují hlubší znalost autora o dané problematice – například koncepce restaurace s domácím pivovarem.
Technicko konstrukční řešení A - objekt je navržen z pohledu stavebně konstrukčního logicky, jasně, s adekvátním užitím stavebních materiálů a technologií.
Formální úroveň A - zpracování projektu je odpovídající, prokazující schopnost autora postoupit do dalšího stupně odborné přípravy. Grafika finální adjustace je na velmi dobré úrovni.
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 52755