MINENKO, S. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Student prokázal v průběhu práce na bakalářském projektu tvůrčí zodpovědnost a samostatnost potřebné pro odbornou činnost koncepčního pracovníka, schopnost orientovat se v řešené problematice a správně fázovat jednotlivé kroky vedoucí ke zdárnému řešení úkolu. Řešeného tématu se autor ujal osobitým a svérázným způsobem. Za nesporný klad práce je možné považovat koncept jasně odrážející principy soudobého architektonického výrazu. Autor neváhá konfrontovat stávající prostředí řešeného území se svojí vizí budoucnosti. Výsledkem je zdařilý návrh řešení s kultivovaným architektonickým projevem, prokazující schopnost autora úspěšně postoupit do další fáze vlastní odborné přípravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 92 Autor předkládá promyšlenou a náležitě propracovanou vlastní koncepci řešení
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Práce splňuje všechny úkoly stanovené zadáním bakalářského projektu a prokazuje připravenost autora postoupit do dalšího stupně odborné přípravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A -autor rozehrává svoji variaci na téma uzavřené blokové zástavby palácového typu s jedním prolomením na pohledové ose z náměstí, kterým zároveň napojuje vnitřní dvůr do systému veřejných městských prostor.
Architektonické řešení B - je zajímavou formou představeno na úvodních hmotových studiích a funkčním schématu.
Provozní řešení A - promyšlená, plně funkční a jasně dokumentovaná sestava široké škály provozů a funkcí
Technicko konstrukční řešení B jasný a přiměřený konstrukční koncept objektu, adekvátně volené materiály a konstrukční detaily.
Formální úroveň B - odpovídající úrovni bakalářského projektu. Více pozornosti by si zasloužilo zpracování vizualizací konečného návrhu, pojaté buď více realisticky, nebo s větší výtvarnou nadsázkou.
Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 52757