VÁNIŠOVÁ, M. Vliv OZE na elektrizační soustavu ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Mastný, Petr

Předložená práce popisuje problematiku připojování OZE do elektrizační soustavy. Důraz je kladen na vliv OZE na provozní parametry. Autorka podrobně popisuje podmínky připojování OZE a definuje problémové oblasti v jejich provozování. Autorka pracovala samostatně s aktivním přístupem. Větší prostor mohl být věnován budoucímu vývoji v této oblasti a to nejen pro ČR, ale pro celou Evropu. Tato skutečnost však nesnižuje kvalitu předložené práce a tuto doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Využití literatury A 9/10
Formální zpracování práce A 18/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Bartošík, Tomáš

Předložená práce se zpočátku zbývá podmínkami připojování zdrojů elektrické energie do elektrizační soustavy. Dále je popsána problematika provozu obnovitelných zdojů a jejich vliv na elektrizační soustavy. Vypracovaná práce je dobře teoreticky zpracována s přehledným členěním jednotlivých kapitol dle tematické návaznosti a má dobrou odbornou úroveň. Formální a grafické zpracování je až na méně závažné nedostatky na dobré úrovni. Klasifikace přírodních zdrojů energie, jež je uvedena v kapitole 2, je poněkud neobvyklá a diskutabilní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 30591