CHALUPA, P. Optimalizace difraktivních struktur pro koncentrátorový fotovoltaický panel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolařík, Vladimír

Student přistupoval k řešení po celou dobu velmi aktivně a poměrně samostatně. K lepšímu hodnocení snad chybí více důslednosti a časového prostoru v závěrečné fázi zpracování textu, což však s ohledem na množství zapsaných předmětů v posledním semestru studia je asi pochopitelné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 44/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Šandera, Josef

Diplomant měl za úkol vyhodnotit vlastnosti stávajících difraktivních struktur a navrhnout řešení pro jejich optimalizaci. Měl navrhnout nový relief mřížky, který se bude vyrábět ma elektronovém litografu BS600 a bude použit pro koncentrátorový panel. V teoretické části jsou posány základní vlastnosti, provedeni a konstrukce fotovoltaických panelů, popsána teorie difrakčnícních čoček a vytváření jejich motivu na elektronovém litografu. Jsou popsány metody měření a vyhodnocování současných struktur. Další část obsahuje praktický návrh struktur a jejich měření. Práce je psána velice podrobně, někde chybí úvod do problematiky. Obsahuje velké mnnožství naměřených dat, které jsou přehledně zpracovány. Dá se konstatovat, že diplomant beze zbytku splnil zadání. Práce je psána celkem pečlivě, dobrý dojem kazí některé formální chyby, např. - je potřeba uvádět důsledně jednotky u všech veličin (str.8), - citovanou literaturu uvádět před tečkou konce věty, v práci není jednotnost (str. 17). Dále je třeba konstatovat, že v práci se vyskytují závažné pravopisné chyby (str.25). Doporučuji práci přijmout k obhajobě s uvedeným hodnocením.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce E 5/10
Splnění požadavků zadání A 20/20
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 36300