STRAPKO, M. Svodiče přepětí, jejich konstrukce a použití v elektrizační soustavě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Orságová, Jaroslava

Tato bakalářská práce je velmi zdařilou řešeršní prací v oblasti chránění elektrických zařízení před přepětím a to na všech napěťových úrovních elektrizační soustavy. Student zpracoval velké množství informací a zdrojů a vytvořil kvalitní, logicky uspořádanou odbornou publikaci, která má vysokou grafickou úroveň a splňuje všechny nároky kladené na odborný text. Celá práce je v závěru doplněna o praktické příklady výpočtu a dimenzování přepěťových ochran, což dále zvyšuje její přínos. Přístup studenta po celou dobu řešení úkolu byl velmi samostatný a tvůrčí. K práci nemám žádné připomínky a mohu konstatovat, že splnila své zadání v celém rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Novotný, Jan

Student Miroslav Strapko se ve své práci zabývá svodiči přepětí jejich konstrukcí a použitím v elektrizační soustavě. V souladu se zadáním autor popisuje druhy přepětí, které mohou nastat. V další části popisuje možné způsoby ochrany proti jednotlivým druhům přepětí. Autor se zabývá aktuálním tématem z důvodu velkého rozvoje moderních přístrojů se složitou elektronikou, kterou je nutno před přepětím chránit. Formální zpracování bakalářské práce je na vysoké úrovni. Bakalářská práce splňuje veškeré požadavky kladené na práce tohoto typu a doporučuji ji k obhajobě. Bez otázek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

eVSKP id 30586