STANEKOVÁ, M. DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Marek, Jiří

Miroslava Staneková je dobrá kreativní studentka a její závěrečná práce to dokládá. Ve svých projektech uplatňuje jistý nadhled a velkorysost v nabízených řešeních. To bylo charakteristické a pro její práci na jiných ateliérových projektech. Jako měřítko pro svou tvorbu vždy bere člověka, vytváří mu příjemné a atraktivní, nikoli však efektní a momentálně módní, prostředí pro život. Takový přístup k tvorbě architektonického prostoru je dobrý základ pro její budoucí profesionální praxi. Hodnotím na její práci především to, že pro svůj koncept neváhá hledat a také nalézat technická řešení, respektive umí se poučit a naslouchat kolegům v pracovním týmu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování Studentka přistupovala v průběhu zpracování bakalářské práce k zadaným úkolům velmi zodpovědně a svědomitě.
Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Mašek, Radomír

Celkově působí navržený soubor objektů jako moderní novostavba přiměřená a včleněná do bloku centra města. Drobné nedostatky se dají vyřešit bez narušení celkové koncepce návrhu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A -návrh dobře řeší funkčně celé řešené území. -řešení objektu se na první pohled zdá hmotově i měřítkem přiměřené dané lokalitě. -v situaci naznačený přesun přechodu pro chodce nemá oporu v řešení 1. np
Architektonické řešení C zajímavé je objemové propojení koncepce řešení městských dvorů a moderní monoblokové výstavby -registruji nesoulad rytmu oken obchodní části a záměrného neuspořádaného členění oken v obytné části -napojení čtyřpodlažního objektu na stávající dvoupodlažní objekt obch. centra Cimala mi připadne v pohledech jako trochu „zkreslené“
Provozní řešení C -koncepce a řešení jednotlivých provozních celků (garáží, obchodních a bytových jednotek) je vcelku vyvážená. Jako nedostatečné vidím propojení parkingu s obchodními plochami. -umístění schodiště v západním rohu „druhé budovy“ není šťastným řešením -kuchyň s jídelnou v bytě A a B bude určitě velice tmavá.
Technicko konstrukční řešení B - zvolené konstrukční řešení odpovídá potřebám a tvaru objektů
Formální úroveň B - dokumentace byla předložena v elektronické podobě - grafická úroveň práce je dobrá
Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 52772