ŠAFÁŘ, V. Elektronický informační štítek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Šandera, Josef

Řešitel měl za úkol se teoreticky seznámit s pincipy, parametry a konstrukcí elektronických informačních štítků ve světě. V praktické části měl navrhnout a realizovat vzorek, který bude využívat aktivní displej s LED diod. Zařízení mělo umožnit komunikaci s počítačem. Diplomant z velké části splnil zadání, v době odevzdání práce nepředvedl komunikaci počítačem. Pracoval zcela samostatně, téměř vůbec nekonzultoval problémy. Z vlastní iniciativy se rozhodl psát práci v angličtině. Doporučuji přijmout práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 38/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
74

Posudek oponenta

Kadlec, Jaroslav

Předložená diplomová práce popisuje navržený a vytvořený elektronický informační štítek. Pro řízení je použit mikrokontrolér s programovým vybavení umožňujícím zobrazování uživatelských textů. Požadavky specifikované v zadání byly z větší části splněny. V diplomové práci však chybí část zabývající se prověření možnosti napájení a výběr vhodného typu baterie. V práci taktéž není řešena problematika optimalizace spotřeby, což je u realizovaného zařízení jedním z klíčových parametrů. V kapitole popisující realizaci DPS je použit budoucí čas. Odborná úroveň práce neposkytuje detailní analýzu zkoumané problematiky, ale spíše předkládá obecný popis implementovaných částí. Po formální stránce práce splňuje standardy kladené na vypracování diplomových prací. Práce je psána v angličtině přičemž není vždy použita korektní větná stavba ztěžující čtení. Pro realizaci diplomové práce student prokázal schopnost pracovat jak s českou, tak i zahraniční literaturou a předložená diplomová práce svým rozsahem splňuje požadavky kladené na závěrečnou práci magisterského studijního programu. Student splnil zadání a pro zmiňované nedostatky hodnotím práci jako dobrou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 40831