SYMERSKÝ, T. Senzor pro měření průtoku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Kosina, Petr

Zadání práce bylo z větší míry splněno. Byly provedeny simulace fyzikálních dějů, které probíhají v termodynamickém senzorovém systému, ale v simulaci bohužel nebyla vyřešena kompletní interakce sledované soustavy s termodynamickým senzorem. Student projevoval aktivitu při zpracování diplomové práce, pracoval převážně samostatně a občas docházel na konzultace. Z hlediska formální a odborné stránky lze vytknout určité nedostatky v podobě zpracování výsledku a teoretických poznatků. Celkově práce působí zdařile.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
D
Body
65

Posudek oponenta

Psota, Boleslav

V diplomové práci byl řešen nový typ průtokového senzoru s využitím termodynamické senzoriky jak z hlediska experimentu, tak pomocí simulací v programu Comsol Multiphysics. Práce je logicky členěna a je v dostatečné míře pracováno s literárními odkazy. Zadání student splnil z velké části, bohužel je patrné, že se mu přímo nepodařilo odsimulovat celkové chování termodynamického senzoru, ale jenom dílčí část. V teoretické části o nízkoteplotní keramice dále nebylo jednoznačné, jestli se jedná o konkrétní typ substrátu nebo jestli je hovořeno obecně o technologii LTCC. Práce také trpí nevhodnou interpretací výsledků, kdy student používá zbytečné množství obrázků, namísto přehlednějšího shrnutí, například v podobě tabulky. Také výstupy simulací neodpovídají experimentu a student ačkoli simuluje průtok pro tři různé kapaliny, tak v experimentální části tento fakt již nezohledňuje. I přes výše zmíněné nedostatky hodnotím práci velmi dobře (C) a navrhuji komisi k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce D 34/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
72

Otázky

eVSKP id 40830