TESKOVÁ, K. MĚSTSKÝ DŮM NA NÁBŘEŽÍ V PŘEROVĚ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Sochor, Jan

Základní zdánlivě jednoduchý koncept, který si Kateřina Tesková zvolila jako odpověď na zadání, jí zároveň způsobil také nemalé problémy při řešení vlastní stavby. Přes jistou nejednoznačnost a rozpaky v řešení některých dílčích problémů však výsledný projekt vyznívá až překvapivě příznivě. Jistý podíl na tom má bezpochyby aktivní a soustavný přístup autorky k práci na projektu. Dle mého názoru je úkolem vedoucího práce zhodnotit především způsob, jakým autor projekt vytvořil a jak o něm byl schopen přemýšlet, a to je také předmětem mého hodnocení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování C
Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Kozumplík, Vladimír

Koncept, který autorka zvolila, má dle mého názoru větší potenciál, než kam se podařilo projekt dovést. Příliš tvarová pestrost celý koncept komplikuje. Přesto však je projekt na dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení C Chápu snahu autorky o vytvoření veřejného prostoru na nábřeží před objektem, ale půdorysný tvar se mi nezdá zcela zvládnutý. Nevidím zde ani jakoukoli souvislost s okolím. Nároží objektu je akcentováno dobře a zároveň se podařilo blok uzavřít.
Architektonické řešení B I přes komplikovanost půdorysného tvaru, objekt celkově působí kompaktně a uměřeně vzhledem k jasnému a jednoduchému principu členění fasády.
Provozní řešení C Díky nepravidelnému půdorysnému tvaru se zejména u vnitřní dispozice prokazuje komplikovanost celé koncepce. Dále se mi nejeví jako dostatečné využití neveřejného dvora pouze pro parkovací stání. Umístění místnosti pro kola na fasádě s proskleným výkladcem není podle mého názoru vhodné
Technicko konstrukční řešení B Konstrukční řešení objektu je čitelné. Nerozumím proč u konstrukčního detailu v 2.NP je "RZP" překlad a nad ním žel. bet. průvlak.
Formální úroveň B Projekt má dobrou vypovídající hodnotu. Grafická úroveň by myslím mohla být lepší.
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 31643