SKIBIK, P. Implementace ethernetového komunikačního rozhraní do obvodu FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Bohrn, Marek

Student v rámci diplomové práce zcela splnil zadání. Komunikační rozhraní podporuje požadované protokoly a je plně funkční. Výsledné zdrojové kódy jsou kvalitně popsány a rozděleny do bloků dle požadavků zadání. Návrh byl testován v cílovém obvodu FPGA řady Virtex-5 a je přenositelný i do jiných řad obvodů FPGA. Formálně je práce na velmi vysoké úrovni. Během řešení diplomové práce student pravidelně chodil na konzultace a dodržoval časový plán. K diplomové práci nemám žádné výhrady. Celkově hodnotím práci stupněm výborně - A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Fujcik, Lukáš

Zadání diplomové práce bylo splněno v celém rozsahu. Odborná úroveň práce je dobrá a student kvalitně zpracoval jak teoretickou tak praktickou část projektu.Text práce je členěn na teoretický rozbor problematiky síťových rozhraní a praktickou realizaci komunikačního rozhraní.V teoretické části jsou vyčerpávajícím způsobem popsány dílčí bloky potřebné pro realizaci rozhraní. V praktické části jsou tyto informace použity k realizaci a simulování každého bloku. Menší výhradu mám pouze k teoretické části práce, kde bylo možné uvádět informace do souvislostí s realizací v obvodech FPGA. Například zdrojový kód pro výpočet CRC32 ze strany 27 uvést v pseudokódu nebo naznačit způsob výpočtu použitím jazyka VHDL. Celkově hodnotím práci jako velmi kvalitní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 40826